Resultaten voor ontmossen leien dak asbest

 
 
ontmossen leien dak asbest
Dak ontmossen: voorkom onnodige schade aan je dak!
Uitzonderingen bij dak ontmossen. Er zijn ook uitzonderingen voor het ontmossen van je dak. Op leien daken is het gebruik van een hogedrukreiniger verboden. De daken van voor 1996 bevatten asbest en door de hoge druk die erop komt te staan, kunnen veel asbestvezels vrijkomen die slecht zijn voor je gezondheid.
Ontmossen Dakwerken.
Om na de behandeling mosvorming en algengroei zo veel mogelijk te voorkomen, kunnen wij preventief en periodiek het antimosproduct aanbrengen. De periodiciteit hiervoor wordt bepaald door de ligging, helling en oriëntatie van het dak. Door de steeds strengere wetgeving betreffende asbest, is het verboden om daken met asbesthoudende leien of golfplaten te ontmossen kb 16 maart 2006.
Ontmossen van daken Limburg De ontmosser.
Ons ervaren team neemt uw dak onder handen en garandeert een schitterend resultaat. Werkwijze van De Ontmosser. Door een jarenlange ervaring kunnen we zeggen dat De Ontmosser dé specialist is op vlak van het ontmossen van daken. U kan voor bijna alle daken bij ons terecht met uitzondering van rieten daken en asbest leien daken.
Asbest: verboden schoonmaak kan ongestraft Wetenschap Knack.
Asbest: verboden schoonmaak kan ongestraft. 08/02/11 om 1612.: Bijgewerkt om 1612.: Tegen alle regels in spuiten dakreinigers asbestcementen daken schoon. Daarbij komen dodelijke asbestvezels vrij. Er ligt zo'n' slordige 160 miljoen m asbestleien op de Vlaamse daken. Knack nam de proef op de som en ging op zoek naar dakreinigers die bereid waren bemoste asbestleien schoon te spuiten. Een aantal bedrijven weigerde. Meerdere dakreinigingsbedrijven die we benaderden, waren wel degelijk bereid het mos van ons asbestcementen dak te halen. Nochtans komen volgens Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege CDV tijdens dit ontmossen in en rond de woning dodelijke asbestvezels vrij.
DAK ONTMOSSEN VAN DAKEN antimos dak reinigen daken ontmossen dak reiniging DAKREINIGING.
Reiniging en verven van pannen, leien. Stap1 We ontmossen het dak met water. Hierbij worden daken ontmost met water, mos verwijderen dak." Hier gebruiken we een hogedrukreiniger in combinatie met een vuilfrees voor, dit is een roterende sproeikop die de reinigings-capaciteit aanzienlijk verhoogd zodat zonder probleem alle moeilijk bereikbare plaatsen op daken ontmost worden. Hier word natuurlijk rekening gehouden met de gebruikte druk, zodat er geen beschadigingen aan uw dak-bedekking en gevel worden veroorzaakt. Na het ontmossen van daken met hoge druk word het dak opnieuw afgespoeld met water zodat er zeker geen sporen van mossen en algen meer aanwezig zijn. Afspuiten gebeurd steeds van boven naar onder om het indringen van water te beperken. Daarna word uw dak behandeld met een antimos produkt, deze antimos laag houd het terugkeren van mos enige tijd tegen. Stap2 het dak verven. Vooraleer we het dak verven worden alle daken voorzien van een anti-mos primer voor optimale hechting van de acrylaatverf. Daarna word een dubbele verflaag aangebracht, dit gebeurd met een airless spuitinstalatie. Natuurlijk in de juiste kleur, wetende dat dit alleen van toepassing is bij dakleien en niet bij dakpannen en andere dakbedekkingen. Wil je dit zelf doen let op!
Dakwerken Isolatie Duurzame Energie Kijzer.
Toch is er in Vlaanderen nog te veel asbest aanwezig. Van huizen die gebouwd zijn voor 1990 zijn de leien zo goed als altijd gemaakt van asbestcement. Dat is geen goed nieuws, want daken en gevels gemaakt van deze stof sturen asbestvezels de lucht in wanneer ze beginnen te verslijten. Ook de luchtkwaliteit in huis kan eronder lijden. En wie die lucht inademt, kan verschillende gezondheidsproblemen ontwikkelen of kanker krijgen. Daarnaast heeft een asbestdakbedekking nog meer nadelen. Zo mag je geen zonnepanelen leggen op een dak met asbest en mag je deze daken niet ontmossen.
Wat moet jij allemaal weten over dakontmossing? Dewaele.
Is elk dak even eenvoudig te ontmossen? In theorie wel. Het enige waar altijd rekening mee gehouden moet worden, is de methodiek van reiniging: we willen immers niet dat er een dakpan beschadigd wordt! Zo heb je bijvoorbeeld pannen die behoorlijk broos zijn kijk maar naar de Franse tegelpan of de Boomse pan, waardoor we een andere techniek zullen hanteren. Bij de meest voorkomende pannen, zoals de betonnen sneldek en de kleine stormpan, kunnen we dan weer de standaardtechnieken inzetten. Verder is er maar één type dakpan dat bij wet niet gereinigd mag worden: de imitatie kunstlei pan deze bevat immers asbest!
van der Aa bvba Uw firma uit Limburg voor gevelreiniging, dakreiniging, dakwerken injecteren van muren.
Ook dakreiniging is een belangrijk onderdeel van onze activiteit. Het reinigen en beschermen lakken of hydrofuge van uw dak is nodig om de levensduur van uw dak te verlengen. Een verzorgd dak geeft eveneens een grote meerwaarde aan uw woning. Het mos gaat namelijk de pannen of leien aantasten waardoor er dus veel meer slijtage optreedt.
Dak ontmossen Offerte dakontmossing Prijs dak ontmossen.
Hoe gaan wij te werk bij dakontmossing? Vooraleer een dak te ontmossen starten we met een gratis grondige diagnose voor een eerlijke en vooral duurzame behandeling van het te ontmossen dak. Voor asbesthoudende leien zoeken we naar de meest optimale en verantwoorde oplossing.
Mag ik mijn dak met asbest laten ontmossen?
Wat zijn de gevolgen voor het ontmossen als er asbest in mijn dak zit? Wat zijn de gevolgen voor het ontmossen als er asbest in mijn dak zit? Wij houden ons strikt aan het wettelijke verbod om daken met asbest te reinigen en te ontmossen onder hoge druk.

Contacteer ons